yes-planuye-zaprovaditi-tsifroviy-pasport-produktu-prichina-u-klimatichnikh-tsilyakh

ЄС планує запровадити "цифровий паспорт продукту": причина у кліматичних цілях

 • 10088 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Європейська комісія планує запровадити на початку наступного року "цифровий паспорт продукту", який міститиме інформацію про склад товарів на європейському ринку, щоб підвищити їхні шанси на повторне використання та переробку, пише УНН з посиланням на EURACTIV.

Деталі

Ідея полягає в тому, щоб визначити найважливішу інформацію про склад кожного продукту, щоб користувачі у ланцюжку поставок могли повторно використовувати його або правильно визначити його на підприємствах з утилізації відходів.

До середини століття Європа прагне досягти чистих нульових викидів і нульового забруднення, але для досягнення цих кліматичних цілей їй необхідно боротися з надмірним споживанням і вирішити питання відходів.

Для цього Європа повинна перейти на екологічно чисті, довговічні продукти і уповільнити використання ресурсів у міру їх проходження через економіку. Ініціатива зі створення "стійких продуктів", яка повинна вийти на початку наступного року, як очікується, стане великим поштовхом до цього.

Цифровий паспорт продукту стане частиною цієї ініціативи. Наразі, коли товари виробляються, купуються і продаються, інформація про їх компоненти і можливості вторинної переробки втрачається. Паспорт, як очікується, вирішить цю проблему.

Для створення паспорта потрібно, щоб представники всього ланцюжка поставок сіли і обговорили питання, що може запобігти викиданню продукту у відходи.

Доповнення

Наразі половина загальних викидів парникових газів і більше ніж 90% втрати біорізноманіття і дефіциту води пов'язані з видобутком і переробкою ресурсів. Очікується, як пише видання, що світове споживання матеріалів, таких як біомаса, викопне паливо, метали і мінерали, подвоїться протягом наступних чотирьох десятиліть, а до 2050 року щорічне утворення відходів збільшиться на 70%.

Українські Національні Новини

Новини Світу