yes-pri-obsye-zaklikav-negayno-zvilniti-zasudzhenogo-u-rf-griba

ЄС при ОБСЄ закликав негайно звільнити засудженого у РФ Гриба

 • 7862 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Постійне представництво Європейського Союзу при Організації з безпеки і співробітництва в Європі закликало негайно звільнити українця Павла Гриба, якому суд у РФ призначив шість років ув'язнення, і надати йому доступ до спеціалізованого медичного лікування, якого він потребує. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднену у п'ятницю заяву постпредства ЄС при ОБСЄ.

"ЄС глибоко стурбований вироком Павлу Грибу, якого російський військовий суд засудив до 6 років без обґрунтованих обвинувачень, і очікує негайного звільнення і надання доступу до спеціалізованого медичного лікування, якого він потребує. До нього повинні бути допущені українські лікарі відповідно до вимог Європейського суду з прав людини", - йдеться у заяві постійного представництва ЄС при ОБСЄ у Twitter.

Нагадаємо, 22 березня суд у РФ визнав Павла Гриба винним "у закликах до тероризму і схиляння до теракту", засудивши його до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму.

МЗС України висловило протест і вимагає скасувати вирок Грибу.

Павло Гриб був викрадений під час перебування на території Білорусі 24 серпня 2017 року, куди він поїхав зустрітися зі знайомою, і опинився у російському СІЗО.

Українські Національні Новини

Політика