yes-pro-spravu-babchenka-mi-v-shotsi

ЄС про справу Бабченка: ми були в шоці

 • 18100 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У делегації Європейського союзу в Україні були шоковані через вбивство та раптове “воскресіння” російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це в коментарі УНН розповів заступник голови Представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен.

“Ми були шоковані, як і всі інші. Ми сьогодні отримали дещо більше інформації від Генерального прокурора і пана Грицака (голови СБУ — ред.)”, — сказав він.

Представник делегації ЄС в Україні разом з тим зазначив, що поки рано робити висновки із спецоперації.

“Це був сюрприз для нас, але тепер давайте подивимось, яку інформацію вони з цього отримають. Я думаю, ще зарано робити будь-які висновки”, — зауважив дипломат.

Як повідомляв УНН, 1 червня Генпрокурор Юрій Луценко та голова СБУ Василь Грицак зустрілися з послами країн “Великої сімки”, ЄС, а також інших країн і розповіли про спецоперацію із запобігання убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання вбивства.

Зокрема, був затриманий ймовірний організатор убивства російського журналіста, прізвище якого починається на “Г”. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація підготовки теракту).

Згодом стало відомо, що підозрюваним в організації убивства Бабченка є підприємець Борис Герман, який раніше був помічником двох народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика