yes-pro-spravu-babchenka-ukrayina-maye-pravo-zakhischati-svoyi-natsionalni-interesi

ЄС про справу Бабченка: Україна має право захищати свої національні інтереси

 • 12085 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Єврокомісія перебуває у контакті з українською владою, аби з'ясувати обставини щодо інсценування смерті журналіста Аркадія Бабченка. Про це у четвер, 31 травня, заявила речниця Єврокомісії Майя Косьянчич, передає УНН.

"Ми вже відреагували на це вчора. Ми перебуваємо у контакті з нашими українськими друзями, щоб з'ясувати, що відбулося", - заявила вона.

За словами Косьянчич, у ЄС раді бачити, що Бабченка живий. Вона також підкреслила необхідність захисту ЗМІ та роботи журналістів.

"Ми щасливі бачити, що він живий, оскільки Україна знаходиться у ситуації, яка є дуже специфічною, ви знаєте. Це безпекова ситуація, ситуація в Криму та конфлікт на Сході країни. Такий контекст. Як і всі країни, Україна має право захищати свої національні інтереси та свою територію", - зазначила речниця.

За її словами, у справі щодо інсценування смерті журналіста, місія ЄС в Україні участі не брала.

Раніше МЗС Бельгії назвало "замах" на Бабченко спробою боротися з обманом за допомогою брехні.

Як повідомляв УНН, Комітет захисту журналістів закликав українську владу пояснити необхідність інсценування вбивства Бабченка.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі заявили, що хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання убивства.

Українські Національні Новини

Політика