yes-prodovzhiv-na-rik-sanktsiyi-proti-iranu

ЄС продовжив на рік санкції проти Ірану

 • 5804 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Євросоюз продовжив на один рік обмежувальні заходи відносно Ірану, які були введені "в зв'язку з порушенням прав людини" в цій країні. Про це йдеться в заяві Ради ЄС, передає УНН.

"Сьогодні, 8 квітня, Рада Європи продовжив до 13 квітня 2020 року обмежувальні заходи ЄС у відповідь на серйозні порушення прав людини в Ірані", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, санкції ЄС проти Ірану були введені в 2011 році через порушення прав людини в цій країні. Вони діють у відношенні 82 осіб і однієї організації. Всім фігурантам цього чорного списку заборонений в'їзд на територію Євросоюзу, а їхні фінансові активи підлягають заморожуванню, якщо будуть виявлені в європейських банках.

Крім того, санкції передбачають заборону на поставки до Ірану устаткування, яке може бути використане для "репресій" всередині країни, а також для стеження за телекомунікаціями.

Продовження цього пакету санкцій не стосується обмежувальних заходів, які були введені в лютому 2019 року. Тоді ЄС ввів санкції відносно двох іранців і однієї компанії країни в зв'язку з затриманням громадянина Норвегії іранського походження, який готував напад на території Данії.

Раніше УНН повідомляв, що країни "Великої сімки" готові до нових санкцій проти Російської Федерації, якщо дії останньої будуть вимагати цього.

Українські Національні Новини

Новини Світу