yes-prodovzhiv-sanktsiyi-proti-rosiyan-za-napad-z-novachkom-u-solsberi

ЄС продовжив санкції проти росіян за напад з "Новачком" у Солсбері

 • 12321 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Рада ЄС на рік продовжила санкції за застосування хімічної зброї, у тому числі проти росіян через застосування в британському Солсбері нервово-паралітичної речовини "Новачок". Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення євроінституції.

"Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити режим, що дозволяє ЄС вводити обмежувальні заходи стосовно осіб і організацій, що беруть участь в розробці і застосуванні хімічної зброї, на один рік, до 16 жовтня 2021 року", - зазначено в повідомленні.

Вказано, що обмежувальні заходи наразі застосовуються стосовно дев'яти осіб - "п'ятеро пов'язані з сирійським режимом і четверо брали участь в атаці в Солсбері з використанням токсичної нервово-паралітичної речовини "Новачок", і однієї організації, Науково-дослідного центру (SSRC), організації сирійського режиму з розробки хімічної зброї".

Обмежувальні заходи складаються з заборони на поїздки до ЄС і заморожування активів. Окрім того, фізичним і юридичним особам в ЄС заборонено надавати кошти перерахованим особам.

Нагадаємо, Сергій і Юлія Скрипалі були отруєні в березні 2018 року речовиною "Новачок". Вони вижили після тривалого лікування. Слідство у Британії підозрює в отруєнні російських громадян, які приїхали в країну за паспортами на імена Бошірова і Петрова. Bellingcat і їх партнери по розслідуваннях стверджують, що за цими іменами ховаються офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.

Так, в оновленому списку санкцій ЄС через напад в Солсбері є Чепіга і Мішкін.

Українські Національні Новини

Новини Світу