yes-provede-ekstreniy-samit-schodo-energetiki-reuters

ЄС проведе екстрений саміт щодо енергетики – Reuters

 • 110719 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. На екстреному саміті 30 вересня міністри енергетики Європейського Союзу планують ухвалити заходи щодо зниження цін на газ і електроенергію. Про це повідомило Reuters, передає УНН.

Деталі

Міністр промисловості Чехії Йозеф Сікела заявив, що міністри енергетики країн ЄС 30 вересня проведуть екстрений саміт для того, щоб знайти найкращий спосіб подолання енергетичної кризи.

"Я щойно скликав ще одну позачергову енергетичну раду для обговорення пропозицій комісії щодо боротьби з високими цінами на енергоносії", – сказав Сікела.

Окрім того, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час своєї промови на State of the Union 14 вересня збирається оприлюднити пакет заходів для пом’якшення наслідків від різкого зростання цін на енергоносії. 

Пакет заходів Єврокомісії, як повідомляє Reuters, передбачає ввести обмеження у розмірі 180 євро за мегават-годину доходів, які генератори, що працюють не на газі, можуть отримувати від продажу електроенергії, і змусить компанії, які працюють на викопному паливі, ділитися своїм надлишковим прибутком.

Проект документа також передбачає запровадження податку на непередбачений прибуток нафтових, газових, вугільних та нафтопереробних компаній, отриманий від різкого зростання цін на енергоносії у 2022 фінансовому році. Збір становитиме 33% від надлишкового прибутку компаній.

Уряди країн ЄС повинні будуть витратити отримані гроші на заходи щодо надання допомоги споживачам та компаніям, які зіткнулися із захмарними рахунками за електроенергію.

У проекті йдеться, що країни також мають скоротити споживання електроенергії на 5%, коли ціни на електроенергію досягають піку.

Нагадаємо

Видання The Guardian повідомляло, що країни Європейського Союзу не вводитимуть ліміту цін на російський газ.

Українські Національні Новини

Новини Світу