yes-skhvaliv-dozvil-na-vyizd-turistam-z-ukrayini-zmi

ЄС схвалив дозвіл на в'їзд туристам з України - ЗМІ

 • 39550 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Європейський Союз схвалив дозвіл на в'їзд громадян України і ще деяких країн у межах політики поступового скасування COVID-обмежень на поїздки. Список таких країн має бути оновлений офіційно 15 липня, повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, який висвітлює теми політики ЄС щодо східних країн-сусідів, передає УНН.

Цитата:

"Посли ЄС сьогодні вирішили додати Україну в рекомендований перелік третіх країн, для яких слід зняти обмеження на в'їзд в ЄС", - повідомив журналіст у Twitter.

Деталі

З його слів, список повинен бути офіційно оновлений завтра.

"Молдова, Вірменія та Азербайджан вже у ньому", - додав Йозвяк.

Раніше

Раніше у МЗС висловили сподівання, що рішення ЄС про дозвіл в'їзду українцям буде найближчим часом.

EU ambassadors today decided to add #Ukraine to the recommended list of third countries for which travel restrictions to the EU should be lifted. The list should be officially updated tomorrow. #Moldova #Armenia & #Azerbaijan already on it.

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) July 14, 2021

Доповнення

30 червня 2020 року Рада ЄС ухвалила рекомендацію про поступове скасування тимчасових обмежень на поїздки з не необхідними цілями в ЄС. Список переглядається кожні два тижні і, в залежності від обставин, оновлюється.

Критерії визначення третіх країн, для яких необхідно скасувати поточні обмеження на поїздки, були оновлені 20 травня 2021 року. Вони охоплюють епідеміологічну ситуацію і загальне реагування на COVID-19, а також надійність доступної інформації і джерел даних. Взаємність також слід враховувати в кожному конкретному випадку.

Країни Шенгенської угоди (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія) також долучені до цієї рекомендації.

Рекомендація Ради ЄС не є юридично зобов'язуючим документом. Держава-член ЄС не повинна ухвалювати рішення про зняття обмежень на поїздки для третіх країн, які не включені до переліку, доти, доки це не буде ухвалено узгодженим чином.

Українські Національні Новини

Політика