yes-stvorit-medichniy-evakuatsiyniy-tsentr-dlya-ukrayinskikh-bizhentsiv-na-kordoni

ЄС створить медичний евакуаційний центр для українських біженців на кордоні

 • 215874 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Європейський союз створює сортувальний центр неподалік польсько-українського кордону, щоб люди, які рятуються від російського вторгнення в Україну, могли пройти обстеження та швидко попрямувати до європейських медичних закладів, передає УНН.

Деталі

Згідно з заявою Єврокомісії, об'єкт буде створено у Жешуві, який знаходиться неподалік кордону з Україною й має аеропорт.

Новий центр розширить діяльність програми ЄС, створеної у березні, в рамках якої понад 1100 українських пацієнтів уже доставлено на лікування до європейських лікарень. Є два рейси медичної евакуації на тиждень, які виконує Норвегія.

Кількість людей, поранених на війні, зростає з кожним днем, пояснив Янез Ленарчич, комісар ЄС із кризового регулювання. Він зазначив, що евакуація буде не лише для людей, поранених на війні, а й для людей, які потребують критичної допомоги, до якої вони більше не можуть отримати доступу через широкомасштабні збитки в Україні.

Just landed in Rzeszow from where we are operating our medevac operation under the Civil Protection Mechanism. We are bringing patients in need from to hospitals in Europe, offering onward trestment.

This would not be possible without specialised flights, offered by . pic.twitter.com/o2Vq3HCFOU

— Janez Lenarčič (@JanezLenarcic) September 1, 2022

Українські Національні Новини

Наші за кордоном