yes-ta-kanada-pidpisali-ugodu-pro-zonu-vilnoyi-torgivli

ЄС та Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі

 • 9908 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Лідери Євросоюзу та канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо підписали у Брюсселі угоду про зону вільної торгівлі, передає УНН з посиланням на DW.

Як зазначається, церемонія підписання угоди про ЗВТ відбулася на тлі протестів біля штаб-квартири органів ЄС, які виступають проти зони вільної торгівлі та побоюються ухвалення схожої угоди з США, так званого Трансатлантичного партнерства (TTIP). Документ, розробка та узгодження якого забрали сім років, мало не був зірваний відмовою ухвалювати його з боку бельгійської Валлонії.

Підписання відклалося на кілька годин через затримку літака канадського прем'єра, якому довелося повертатися в аеропорт Оттави через технічні проблеми.

Угода про зону вільної торгівлі між ЄС та Канадою прибирає 99% митних ставок у взаємній торгівлі. За даними Євростату, минулого року ЄС мав торговельний профіцит з десятою економікою світу на рекордному рівні у 6,9 мільярда євро. Канада - 12-й найбільший партнер ЄС за імпортом, 13-й - за експортом. На угоду ще чекає ратифікація парламентами Канади та країн-членів ЄС.

Як повідомляв УНН, 30 жовтня літак прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який прямував до Брюсселя на підписання договору СЕТА, повернувся в Оттаву.

Українські Національні Новини

Новини Світу