yes-ta-nato-zrobili-zayavu-schodo-kiberatak-rosiyi-na-ozkhz

ЄС та НАТО зробили заяву щодо кібератак Росії на ОЗХЗ

 • 14212 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. У ЄС серйозно стурбовані з приводу повідомлень про спроби підірвати цілісність Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) з боку працівників російських спецслужб у Нідерландах. Про це йдеться у спільній заяві голови Європейської Ради Дональда Туска, Глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера та Верховного представника Верховного представника з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні, передає УНН.

"Ми висловлюємо серйозну стурбованість з приводу цієї спроби підірвати цілісність Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яка є поважною міжнародною організацією, що знаходиться на території Нідерландів. Цей агресивний акт демонструє зневагу до серйозної мети Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яка працює над викоріненням зброї в усьому світі за мандатом Організації Об'єднаних Націй. Ми засуджуємо такі дії, які підривають міжнародне право та міжнародні інституції", - йдеться в заяві.

Лідери заявили також, що ЄС буде продовжувати зміцнювати стійкість своїх установ, а також держав-членів блоку та міжнародних партнерів та організацій у цифровій сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова МЗС Великої Британії звинуватив ГРУ в скоєнні кібератак і пообіцяв відповісти на них

У північноатлантичному альянсі також зробили заяву щодо повідомлення про російських шпигунів.

"НАТО висловлює солідарність з урядами Нідерландів та Великої Британії, що звертаються до Росії щодо її кібератак проти ОЗХО та інших. Росія повинна припинити свою безрозсудну модель поведінки з метою підірвати міжнародне право та інституції. Союзники НАТО працюють разом, щоб посилити наш кіберзахист", - заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

Нагадаємо, за повідомленням деяких ЗМІ, росіяни, яких вислали з Нідерландів через підозри в шпигунстві і спробі кібератаки на ОЗХЗ, намагалися отримати інформацію про міжнародне розслідування авіакатастрофи рейсу MH17 над Донбасом.

Як повідомляв УНН, голландська військова розвідка MIVD запобігла передбачуваній кібератаці на ОЗХО, яку готували російські спецслужби, організації проти поширення хімічної зброї в Гаазі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС та НАТО зробили заяву щодо кібератак Росії на ОЗХЗ

     • 14212 переглядiв

    Балух може вийти на свободу вже через рік - адвокат

     • 9438 переглядiв

    У міськраді Миколаєва депутата облили нечистотами

     • 10228 переглядiв

    В уряді назвали найбільших боржників за газ

     • 10779 переглядiв