yes-u-vidpovid-na-zaboronu-poyizdok-nagadav-rf-pro-vidpovidalnist-za-viynu-proti-ukrayini

ЄС у відповідь на заборону поїздок нагадав рф про відповідальність за війну проти України

 • 160128 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Європейський Союз висловлює жаль з приводу рішення російської влади ввести заборону на поїздки для низки громадян ЄС, у тому числі посадовців, у відповідь на санкції Євросоюзу, пов’язані з вторгненням росії в Україну. ЄС продовжує вимагати від росії припинити агресію проти України, повідомив Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у заяві від 1 квітня, пише УНН.

Цитата

"Європейський Союз висловлює жаль з приводу рішення російської влади заборонити низці громадян ЄС, включаючи посадових осіб ЄС та держав-членів, а також членів Європарламенту та парламентів держав-членів, в'їзд на територію російської федерації у відповідь на санкції ЄС, пов’язані з вторгненням росії в Україну", - сказано у заяві Борреля.

"Європейський Союз продовжує вимагати від росії припинити цю агресію та негайно та беззастережно вивести всі сили та військову техніку з усієї території України та повністю поважати територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. росія несе повну відповідальність за цю загарбницьку війну проти України і відповідатиме за злочини, скоєні під час неї", - наголосив Боррель у заяві.

Деталі

Там підкреслено, що санкції Європейського Союзу є відповіддю на військову агресію росії проти України. І що вони спрямовані на припинення цих незаконних і деструктивних дій. "На відміну від російських контрсанкцій, обмежувальні заходи ЄС публікуються прозоро та ґрунтуються на чітких критеріях, включаючи законні способи їх оскарження", - вказується у заяві.

Раніше

31 березня росія заборонила в'їзд вищому керівництву Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Політика