yes-vidilyaye-sche-205-mln-yevro-na-gumanitarnu-dopomogu-ukrayini

ЄС виділяє ще 205 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

 • 138446 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Євросоюз виділяє додаткові 205 млн євро Україні у світлі зростаючих гуманітарних потреб на тлі російської агресії, що триває. Про допомогу повідомила у четвер пресслужба Єврокомісії, пише УНН.

Цитата

«ЄС сьогодні виділяє ще 205 мільйонів євро як гуманітарну допомогу для України. Таким чином, загальний обсяг фінансування гуманітарної допомоги ЄС та розмір натуральної допомоги у відповідь на незаконне вторгнення росії в Україну становить понад 700 мільйонів євро, з яких 13 мільйонів євро призначено для проектів у сусідній Молдові», - повідомили у Єврокомісії.

Деталі

Повідомляється, що на додаток до фінансової гуманітарної допомоги Україні ЄС мобілізував усі можливі ресурси для забезпечення можливості надання допомоги Україні.

Так, зокрема, повідомляється, що всі 27 держав-членів ЄС, а також Туреччина, Норвегія та Північна Македонія вже надали понад 38 000 тонн допомоги, включаючи аптечки, продукти харчування, захисний одяг, а також стратегічне обладнання, таке як пожежні машини, мобільні шпиталі та енергоносії, які були доставлені в Україну, на суму 373 мільйони євро.

ЄС створив логістичні центри у сусідніх Польщі, Румунії та Словаччині для прискорення постачання.

Також повідомляється, що понад 500 пацієнтів з України, які потребують продовження лікування або термінової медичної допомоги, було переведено до європейських лікарень через Механізм цивільного захисту ЄС з України, Молдови та прикордонних країн.

Нагадаємо

Напередодні Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування України у 1,49 мільярда доларів США у межах проекту "Державні витрати на підтримку адміністративної спроможності в Україні".

Українські Національні Новини

Політика