yes-vidklav-peregovori-pro-stelyu-tsin-na-rosiysku-naftu-bloomberg

ЄС відклав переговори про стелю цін на російську нафту - Bloomberg

 • 789689 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Європейські дипломати ведуть переговори про те, наскільки суворою має бути стеля цін на російську нафту, і на тлі розбіжностей відклали переговори з четверга на пізніший час, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Польща відхилила запропоновану виконавчою владою ЄС ціну в 65 доларів за барель як надто м’яку для москви. Греція, значний гравець у галузі транспортування нафти, не хоче опускатися нижче 70 доларів, пише видання.

За словами джерел, переговори за пропозицією "Групи семи", які спочатку мали відновитися в четвер увечері, були відкладені, оскільки дипломатам потрібно більше часу, щоб подолати розбіжності між країнами-членами. За словами деяких джерел, переговори можуть поновитися у п'ятницю, але можуть і затягтися.

Дипломати, як і раніше, налаштовані оптимістично: може бути досягнуто угоди, що збереже потоки російської нафти, але й обмежить доходи москви. 

Зі свого боку, кремль, схоже, пом'якшує свою позицію. Спочатку росія заявила, що не продаватиме жодній країні, яка підписалася на стелю цін, і натомість закриє виробництво. У четвер вона натякнула, що позиція може змінитись, пише видання.

Доповнення

14 листопада президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вказувала, що ЄС "готовий" спробувати встановити стелю цін на російську нафту.

Українські Національні Новини

Економіка