yes-vidreaguvav-na-zaplanovani-okupantami-v-ordlo-vibori

ЄС відреагував на заплановані окупантами в ОРДЛО вибори

 • 10938 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Заплановані на 11 листопада окупантами в ОРДЛО "вибори" суперечать духу і букві мінських угод, і ЄС чекає, що Росія повною мірою використовує свій вплив на сепаратистів у зв'язку з цим. Про це йдеться в оприлюдненій в суботу заяві Європейської служби зовнішніх зв'язків, передає УНН.

"Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в заяві.

Як зазначено, реалізація мінських угод усіма сторонами є ключовим на шляху до досягнення міцного мирного врегулювання конфлікту на сході України.

"У цьому контексті оголошення про те, що в так званій "Луганській Народній Республіці" і "Донецькій Народній Республіці" 11 листопада 2018 року пройдуть так звані "вибори", суперечить духу і букві мінських угод, де є конкретні положення, що стосуються організації місцевих виборів у цьому регіоні", - сказано в заяві.

"Слід уникати всіх кроків, які перешкоджали б просуванню реалізації мінських угод. Ми очікуємо, що Росія зокрема у повній мірі використовує свій вплив на сепаратистів у зв'язку з цим", - резюмували в ЄС.

Нагадаємо, у МЗС України заявили, що так звані вибори ватажків бойовиків на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях України грубо порушують зобов'язання РФ як сторони мінських домовленостей.

Українські Національні Новини

Політика