yes-virishiv-zbilshiti-efektivnist-vaktsinatsiyi

ЄС вирішив збільшити ефективність вакцинації

 • 7373 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Рада міністрів Європейського Союзу з питань охорони здоров’я ухвалила ряд рекомендацій відносно підвищення ефективності вакцинацій для населення європейських країн. Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційний сайт Єврокомісії.

“Рекомендації грунтуються на трьох головних напрямках: подолання вагань населення щодо вакцинації та збільшення охоплення нею людей, проведення скоординованої політики ЄС у сфері вакцинації та збільшення внеску Євросоюзу у світову охорону здоров’я”, — йдеться в публікації Ради міністрів ЄС.

Єврокомісар з питань здоров'я та харчової безпеки Витяніс Андрюкайтіс відмічає, що залишатиметься "невтомним адвокатом для вакцинації, яка рятує життя".

Андрюкайтіс також розповів про майбутні плани у цій сфері.

"Наступного року ми започаткуємо Коаліцію вакцинації, а Єврокомісія прийматиме у себе Глобальну зустріч з вакцинації на вищому рівні для досягнення помітних та стратегічних цілей у галузі запобігання хворобам як у ЄЧ, так і в усьому світі", - сказав він.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів України ухвалив  проект постанов, відповідно до якої пацієнти зможуть отримувати вакцини, закуплені за державні кошти, і в приватних медичних закладх первинної ланки та приватних лікарів, які зареєстровані як ФОП.

Українські Національні Новини

Новини Світу