yes-visoko-otsiniv-zusillya-ukrayini-na-shlyakhu-do-mirnogo-vregulyuvannya-situatsiyi-na-donbasi-zelenskiy

ЄС високо оцінив зусилля України на шляху до мирного врегулювання ситуації на Донбасі - Зеленський

 • 10755 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Європейські партнери високо оцінили наші зусилля України на шляху до миру на Донбасі. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу на саміті в Брюсселі, передає кореспондент УНН.

“Сьогодні велика частина нашої розмови була присвячена війні на Донбасі та стану імплементації Мінських домовленостей. Європейські партнери високо оцінили наші зусилля України на шляху до миру, а також активну і конструктивну позицію України у Нормандському форматі. Спільно з партнерами ми вкотре закликали Російську Федерацію забезпечити повне виконання Мінських домовленостей. Я також отримав запевнення, що санкції Європи діятимуть до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Ми вдячні нашим партнерам за послідовність і за їх підтримку”, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, ЄС готовий долучитися до формату “Кримська платформа”.

Як повідомляв УНН, у Брюсселі стартував 22-й саміт Україна-ЄС за участі Президента Володимира Зеленського. Це перший такий саміт, який відбудеться в двосторонньому форматі з початку пандемії коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика