yes-vizme-na-sebe-estafetu-pidtrymky-ukrainy-pislia-rishennia-pro-dopomohu-ssha-bloomberg

ЄС візьме на себе естафету підтримки України після рішення про допомогу США - Bloomberg

 • 18394 переглядiв

Європейський Союз перейме на себе надання допомоги Україні після значної підтримки з боку Сполучених Штатів, при цьому Європа розглядає можливість посилення протиповітряної оборони України та використання заморожених російських активів для фінансування подальшої допомоги.

Європейський Союз перейме естафету допомоги України після значної підтримки з боку США, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

"Для Європи, яка вже надала Україні 150 мільярдів євро, наступним кроком буде розгляд вимог щодо посилення протиповітряної оборони та питання ухвалення рішення про використання заморожених російських активів", - вказує видання.

Міністр фінансів Бельгії Вінсент ван Петегем заявив, що Європа "близька до політичної угоди" щодо застосування податку на надприбутки з цих активів, і перше стягнення почнеться до 1 липня.

Міністри закордонних справ країн блоку сьогодні обговорюватимуть Україну на своїй зустрічі, пише видання.

"Схвалення США надання допомоги обсягом понад 60 мільярдів доларів дає рятувальне коло для українських військових у складній ситуації, хоча саме воно навряд чи зможе переламати ситуацію у війні", - зазначає при цьому видання.

Як пише видання, "багато залежатиме від того, як швидко допомога США зможе дістатися лінії фронту після того, як Палата представників схвалила військову та економічну допомогу в суботу".

У G7 планують до саміту лідерів опрацювати варіанти використання активів рф для підтримки України19.04.24, 14:55 • [views_0]