yes-vviv-sanktsiyi-proti-20-lyudey-i-6-pidpriyemstv-scho-vidomo

ЄС ввів санкції проти 20 людей і 6 підприємств: що відомо

 • 19274 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Євросоюз розширив список санкцій, пов'язаних з Сирією, додавши до нього 11 фізичних осіб і п'ять компаній, а також вперше ввів санкції у межах нового режиму щодо хімзброї проти одного підприємства і 9 фізичних осіб. Про це йдеться у заяві Ради ЄС за підсумками засідання міністрів закордонних справ, передає УНН.

"Рада додала одинадцять видатних бізнесменів і п'ять юридичних осіб у список тих, хто потрапив під обмежувальні заходи проти сирійського режиму і його прихильників. Ці бізнесмени і компанії беруть участь у розбудові елітної нерухомості і інших підтримуваних режимом проектів, і, таким чином, підтримують і/або отримують вигоду від сирійського режиму", - йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Відомо, що тепер список санкцій, пов'язаних з Сирією, включає 270 осіб і 72 організації, на яких поширюється заборона на поїздки і заморожування активів.

Крім того, ЄС вперше ввів санкції у межах нового режиму щодо хімзброї. У новому списку санкцій опинилися 9 осіб і одна компанія. Серед них - керівник і заступник голови Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ).

"Сюди належать дві посадові особи ГРУ, а також керівник і заступник начальника ГРУ (також відомого як ГУ або Головне управління Генерального штабу Збройних сил Росії), відповідальних за зберігання, транспортування та використання в Солсбері (Велика Британія) отруйної нервово-паралітичної речовини 4 березня 2018 року", - сказано в повідомленні.

Санкції також торкнулися сирійського підприємства, відповідального за розробку і виробництво хімічної зброї - Науково-дослідний центр (SSRC), а також п'ятьох сирійських посадових осіб, які безпосередньо беруть участь в діяльності SSRC.

Українські Національні Новини

Новини Світу