yes-vviv-sanktsiyi-proti-top-chinovnikiv-rf-cherez-uvyaznennya-navalnogo

ЄС ввів санкції проти топ-чиновників РФ через ув'язнення Навального

 • 14988 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Європейський Союз запровадив санкції проти російських високопосадовців через тюремне ув'язнення російського опозиційного політика Олексія Навального. Про це повідомляє німецьке новинне агентство DPA, передає УНН.

Цитата:

"Євросоюз ввів санкції щодо російських чиновників, пов'язаних з тюремним ув'язненням Навального", - пише видання.

Деталі

За повідомленнями, до списку санкцій увійшли, зокрема, голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, генеральний прокурор РФ Ігор Краснов, голова Росгвардії Віктор Золотов і директор Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Олександр Калашников.

Міністри закордонних справ країн ЄС вирішили ввести нові санкції проти російських чиновників 22 лютого.

Санкції ЄС включають в себе заборону на в'їзд, заморожування активів і заборону громадянам і фірмам ЄС на угоди з особами, які потрапили під санкції, пише російська служба ВВС.

Для введення штрафних заходів, повідомлялося раніше, вперше буде задіяний новий, ухвалений в кінці минулого року санкційний механізм, що дозволяє Євросоюзу вводити візові заборони і заморожувати майно окремих осіб, які винні у грубому порушенні прав людини або які отримують вигоду від цього.

Доповнення

Влада США 2 березня може оголосити про санкції щодо Росії через ймовірне отруєння та подальше засудження російського опозиціонера Олексія Навального.

Контекст

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальний термін.

17 лютого ЄСПЛ ухвалив рішення, що російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду — про застосування забезпечувальних заходів. Голова Мін’юсту РФ Костянтин Чуйченко вимогу ЄСПЛ назвав необґрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Після цього, 20 лютого, Мосміськсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції замінити російському опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний по справі “Ів Роше”, при цьому зарахувавши в строк час, проведений ним під домашнім арештом.

Українські Національні Новини

Новини Світу