yes-zaklikav-turechchinu-zupiniti-viyskovu-operatsiyu-v-siriyi

ЄС закликав Туреччину зупинити військову операцію в Сирії

 • 8868 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Рада Європейського союзу з закордонних справ закликала Туреччину зупинити односторонню військову операцію в Сирії, і вивести свої війська з цієї країни. Про це йдеться в резолюції Ради ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської Ради, інформує УНН.

У резолюції йдеться, що ЄС засуджує дії Туреччини до Сирії, які "серйозно підривають стабільність і безпеку всього регіону, несуть ще більші страждання для цивільного населення і появу нових переміщених осіб, обмежують доступ в регіон для гуманітарної допомоги".

У ЄС впевнені, що дії Туреччини також підривають зусилля міжнародної коаліції в боротьбі проти терористичної організації "Ісламська держава", яка залишається загрозою для європейської безпеки, для Туреччини, для регіональної та міжнародної безпеки.

Крім того, Євросоюз підтвердив прихильність єдності, суверенітету і територіальної цілісності Сирії.

При цьому в документі наголошується, що Туреччина залишається важливим партнером і гравцем у врегулюванні ситуації навколо Сирії, проте Туреччина повинна реагувати на ситуацію, пов'язану з безпекою в регіоні, виключно політичними і дипломатичними засобами.

Нагадаємо, Євросоюз погрожує Туреччини ембарго на поставки зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу