yes-zaklikaye-rosiyu-negayno-zvilniti-sentsova-ta-vsikh-inshikh-ukrayinskikh-politvyazniv

ЄС закликає Росію негайно звільнити Сенцова та всіх інших українських політв’язнів

 • 7630 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Європейський союз закликає Росію негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших незаконно затриманих в Росії та на Кримському півострові громадян України. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, передає УНН з посиланням на Twitter представництва.

"100 днів голодує Олег Сенцов, його здоров’я швидко погіршується у колонії. ЄС закликає Росію негайно звільнити його та всіх інших незаконно затриманих українських громадян в Росії та на Кримському півострові", - заявив Мінгареллі.

Як повідомляв УНН, у Києві біля посольства Російської Федерації проходить акція на підтримку українського режисера, бранця Кремля Олега Сенцова, який вже 100 днів голодує у російській в’язниці.

Нагадаємо, Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Режисер перебуває у виправній колонії у місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в Росії і Криму.

Українські Національні Новини

Політика