yes-zaklikaye-storoni-u-spravi-privatbanku-skoristatisya-visnovkami-zvitu-kroll

ЄС закликає сторони у справі ПриватБанку скористатися висновками звіту Kroll

 • 10621 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Європейський Союз стежить за ситуацією навколо ПриватБанку і закликає сторони обвинувачення та судочинство повноцінно скористатися висновками звіту спеціалістів Kroll на замовлення НБУ. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву представництва ЄС в Україні, опублікованій на його сторінці у Facebook.

"Сторона обвинувачення та судочинство мають повноцінно скористатися висновками звіту спеціалістів Kroll на замовлення НБУ. Міжнародні партнери України уважно стежитимуть за розвитком подій у цій сфері", йдеться у заяві.

Як відомо, розслідування незалежної компанії Kroll підтвердило, що ПАТ "ПриватБанк" був об’єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій до його націоналізації, що призвело до завдання збитків щонайменше у розмірі 5,5 млрд дол. США.

Тоді адвокати Ігоря Коломойського заявляли, що не було незалежного розслідування компанії Kroll стосовно зловживань колишніми посадовцями “Приватбанку”.

Як заявили в Представництві ЄС, у 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та Національного банку України (НБУ) націоналізувати ПриватБанк на вимогу колишніх власників в якості єдиного ефективного методу захисту вкладників банку – українського народу та бізнесу – і стабільності фінансової системи.

Представництво ЄС вітає реформу корпоративного управління ПриватБанку на чолі з незалежною наглядовою радою, а також трансформацію її бізнесової моделі, що вже призвело до посилення ефективності та стабільності всієї банківської системи.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня визнав протиправними рішення, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Національний банк України впевнений у наявних у нього доказах неплатоспроможності ПриватБанку, незаконність націоналізації якого 18 квітня визнав Окружний адміністративний суд Києва. Про це заявила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова під час брифінгу.

Українські Національні Новини

Економіка