yes-zaprovadiv-novi-sanktsiyi-proti-gromadyan-venesueli-ta-kndr

ЄС запровадив нові санкції проти громадян Венесуели та КНДР

 • 9670 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Євросоюз запровадив нові персональні санкції проти високопоставлених чиновників із Венесуели та КНДР. Про це повідомляє УНН з посиланням на німецьке агентство dpa.

Таке рішення було ухвалене у понеділок, 22 січня, Радою міністрів закордонних справ ЄС.

Нові санкції запровадженні у вигляді замороження рахунків та заборони на подорожі проти сімох найближчих соратників президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Йдеться, зокрема, про главу МВС країни Несторе Ревероле, директора служби державної безпеки і таємної політичної поліції Густаво Гонсалеса Лопеса, а також першого заступника голови Єдиної соціалістичної партії Венесуели Дьосдадо Кабельйо. Всі вони, як вважають у ЄС, причетні до порушення прав людини в латиноамериканській країні, а також принципів правової і демократичної держави.

Так Євросоюз відреагував на протизаконні дії уряду Мадуро проти демократичної опозиції.

Крім того, ЄС запровадив санкції проти ще 17 громадян КНДР. Як зазначається у поясненні до цього рішення, ці особи намагалися обійти санкції, запроваджені Радбезом ООН проти Пхеньяну у зв'язку зрозвитком північнокорейської ракетно-ядерної програми. У результаті на сьогодні у санкційному списку ЄС перебувають 58 громадян КНДР та 10 північнокорейських організацій. Він доповнює аналогічний список ООН, до якого внесені ще 79 осіб та 54 організації.

Як повідомляв УНН, Україна працює над посиленням санкції як з боку США, так і Євросоюзу та Великої сімки. 

Українські Національні Новини

Політика