yes-zaprovadyv-novi-sanktsii-cherez-smert-navalnoho-u-rosiiskii-viaznytsi

ЄС запровадив нові санкції через смерть навального у російській в'язниці

 • 21639 переглядiв

ЄС запровадив нові санкції проти 33 осіб та 2 організацій, причетних до смерті російського опозиціонера олексія Навального в колонії суворого режиму.

У п'ятницю, 22 березня, Рада ЄС запровадила санкції нові санкції проти причетних до смерті в колонії суворого режиму російського політика олексія навального. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

Деталі 

Зазначається, що Сьогодні Рада вирішила ввести обмежувальні заходи щодо 33 осіб і двох організацій, причетних до раптової смерті в колонії суворого режиму російського опозиційного політика Олексія Навального.

 Таке рішення було прийнято в рамках Глобального режиму санкцій щодо прав людини Європейського Союзу.

Повільне вбивство Олексія Навального кремлівським режимом яскраво нагадує про його повну зневагу до людського життя. Сьогоднішні санкції демонструють нашу рішучість притягнути політичне керівництво та владу росії до відповідальності за триваючі порушення прав людини в росії

- заявив Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

До нових списків увійшли колонії, де Олексій Навальний утримувався з червня 2022 року до смерті, виправна колонія ІК-6 та виправна колонія суворого режиму ІК-3 .

Також під санкції потрапив начальник ІК-3 Вадим Калінін і різні заступники начальника колонії.

Європарламент про вбивство Навального: путін має відповісти, а підтримка України - найкраща відповідь кремлю29.02.24, 16:02 • [views_0]

У ЄС наголошують, що обидві колонії відомі фізичним і психологічним тиском, повною ізоляцією, катуваннями та насильством над ув'язненими.

Крім того, Рада ЄС внесла до санкційного списку таких суддів, як:

- Андрій Суворов, який торік засудив Олексія Навального до 19 років колонії особливого режиму в нелюдських умовах, 

- Кирило Нікіфоров, який відхилив його позов проти ІК-6 про оскарження його переведення до штрафний ізолятор на 12 діб,

- а також Євгенія Ніколаєва та Наталія Дудар , які винесли низку постанов проти політичних опонентів, у тому числі пана Навального, чим сприяли політичним репресіям у росії.

Також під санкції потрапили високопосадовці пенітенціарної системи та Міністерства юстиції, які або відповідали за виконання вироків Олексію Навальному та іншим політичним опонентам, або не забезпечували захист прав і свобод людини і громадянина.

З сьогоднішніми списками обмежувальні заходи згідно з Глобальним режимом санкцій щодо прав людини ЄС тепер застосовуються до 104 фізичних і юридичних осіб і 23 організацій з багатьох країн

- підсумували в Раді ЄС.

Доповнення

Особи, включені до списку санкцій, підлягають заморожуванню активів, а надання коштів або економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, їм або на їхню користь заборонено.

 Крім того, для зазначених у списку фізичних осіб діє заборона на в’їзд до ЄС.

Зазначається також, що ЄС глибоко стурбований продовженням погіршення ситуації з правами людини в росії.

Байден зустрівся з дружиною та донькою Навального: висловив підтримку цінностям опозиціонера й пообіцяв нові санкції проти росії 22.02.24, 22:14 • [views_0]

 Незаконна, невиправдана та неспровокована агресивна війна росії проти України ще більше прискорила внутрішні репресії в країні, різко обмеживши свободу думок і вираження поглядів, а також свободу ЗМІ та запровадивши військову цензуру.

Нагадаємо

Суд відмовив Людмилі Навальній у позові до ямальської колонії, де помер її син, - про неналежне надання олексію навальному медичної допомоги