yes-zapustiv-protses-ratifikatsiyi-ugodi-pro-brexit

ЄС запустив процес ратифікації угоди про Brexit

 • 10742 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Європейський Союз запустив процес ратифікації нової угоди про Brexit з Великою Британією. Про це під час брифінгу у понеділок у Брюсселі заявила речниця Єврокомісії Міна Андреєва, передає УНН.

"Ми взяли до відома результати суботнього голосування у британській палаті громад... Президент Туск наразі проводить консультації з лідерами 27 інших країн-членів ЄС щодо цього... Ми, зі свого боку, звичайно, дуже ретельно стежитимемо за подіями в Лондоні цього тижня... Процес ратифікації був запущений з боку ЄС", - повідомила Андреєва.

Вона також зазначила, що головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє, зокрема, учора роз'яснив послам 27 країн ЄС інформацію з приводу цього, і сьогодні він надасть інформацію відповідному комітету Європарламенту у Страсбурзі, а представникам ЄК - завтра.

Як повідомляв УНН, Лондон і Брюссель досягли домовленості за угодою про Brexit. Вона передбачає, що до кінця 2020 року умови торгівлі між Великою Британією та ЄС не зміняться. Після цього, у суботу, 19 жовтня, британські депутати ухвалили поправку про відстрочку Brexit.

Джонсон надіслав листи Туску, в одному з яких підтвердив відстрочку Brexit, а в іншому - назвав це помилкою. 

За даними ЗМІ, ЄС готовий відтермінувати Brexit до 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу