yes-zasudiv-feykovi-referendumi-okupantiv-i-yikhni-sfalsifikovani-rezultati

ЄС засудив фейкові "референдуми" окупантів і їхні сфальсифіковані результати

 • 119640 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. ЄС засуджує проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України та їхні сфальсифіковані результати, заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель у середу, 28 вересня, у Twitter, пише УНН.

Цитата

«ЄС засуджує проведення незаконних “референдумів” та їхні сфальсифіковані результати. Це – чергове порушення суверенітету і територіальної цілісності України на тлі системних порушень прав людини. Ми віддаємо шану мужності українців, які продовжують протистояти російському вторгненню», - заявив голова дипломатії ЄС.

EU denounces holding of illegal “referenda” and their falsified outcome.

This is another violation of Ukraine’s sovereignty + territorial integrity, amidst systematic abuses of human rights.

We commend the courage of Ukrainians, who continue to oppose & resist Russian invasion.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) September 28, 2022

Доповнення

23-27 вересня російська федерація організувала пропагандистське дійство під назвою "референдуми" на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей України.

МЗС України виступило з заявою щодо фіктивних "референдумів" рф на тимчасово окупованих територіях України, закликає ЄС, НАТО та G7 підвищити тиск на державу-агресора, включно з новими жорсткими санкціями проти росії, та суттєво збільшити військову підтримку України, зокрема надати танки, бойові літаки, бронемашини, далекобійну артилерію, засоби протиповітряної та протиракетної оборони.

Організатори незаконних "референдумів" в 4 областях України матимуть "наслідки", вказували у дипломатичній службі ЄС.

Українські Національні Новини

Політика