yes-zasudzhuye-sporudzhennya-krimskogo-mosta-bez-zgodi-ukrayini-mogerini

ЄС засуджує спорудження Кримського моста без згоди України – Могеріні

 • 11009 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Європейский союз засуджує спорудження Керченського моста без згоди України. Про це йдеться у заяві представника ЄС у закордонних справах і з питань політики безпеки Федеріки Могеріні, передає УНН з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"Європейський Союз засуджує спорудження Керченського моста без згоди України та обмеження, які це вже наклало на свободу навігації", - йдеться у заяві Могеріні.

Також Могеріні відзначила, що з часу нелегальної анексії Російською Федерацією ситуація з правами людини на Кримському півострові погіршується.

Також ЄС вкотре закликали негайно звільнити Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Семену, а також усіх тих, кого було ув’язнено і засуджено з порушенням міжнародного права.

"Європейський Союз залишається відданим ідеї повного дотримання своєї політики невизнання, у тому числі за допомогою обмежувальних заходів. ЄС знову закликає країни-члени ООН розглянути аналогічні заходи невизнання згідно з Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 68/262. Європейський Союз не визнає проведення Російською Федерацією виборів на Кримському півострові," - сказала вона.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що Кримський міст буде відкритий в найближчі місяці.

Українські Національні Новини

Політика