yes-zatverdiv-chetvertiy-transh-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-na-500-mln-yevro

ЄС затвердив четвертий транш військової допомоги Україні на 500 млн євро

 • 83575 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Європейський Союз затвердив четвертий транш у розмірі 500 млн євро на озброєння для України. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Ради ЄС.

Деталі

Рада ЄС схвалила два заходи допомоги в межах Європейського фонду миру (EPF), які дадуть змогу ЄС і надалі підтримувати можливості та стійкість ЗСУ для захисту територіальної цілісності та суверенітету України, а також захисту цивільного населення від російської воєнної агресії.

Після ухвалення трьох траншів (28 лютого, 23 березня та 13 квітня 2022 року) військової підтримки на загальну суму 1,5 млрд цього року четвертий транш додасть до них 500 млн євро, внаслідок чого загальна сума становить 2 млрд євро.

Цитата

"Історія завтрашнього дня пишеться сьогодні на полях битви України. З врахуванням цих 500 млн євро, ЄС загалом виділив 2 млрд євро для підтримки постачання військового обладнання Збройним силам України з боку країн-членів ЄС. Ця підтримка - це лише одна частина європейських зусиль для допомоги Україні із самозахисту. ЄС та його країни-члени налаштовані продовжувати. Ми робили це з початку війни і продовжимо до кінця", – зазначив верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. 

Нагадаємо

20 травня Європейський Союз спрямував в Україну черговий транш екстреної надзвичайної допомоги у розмірі 600 млн євро.

Українські Національні Новини

Економіка