yes-zayavlyaye-scho-tabletki-proti-covid-19-vid-merck-mozhna-priymati-v-ekstrenikh-vipadkakh

ЄС заявляє, що таблетки проти COVID-19 від Merck можна приймати в екстрених випадках

 • 18373 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) оприлюднило рекомендації щодо екстреного використання таблеток COVID-19 від Merck, хоча пероральний препарат ще не зареєстрований, інформує УНН.

Деталі

Регулюючий орган Європейського Союзу заявив, що противірусну таблетку, відому як Молнупіравір, можна використовувати для лікування дорослих, інфікованих коронавірусом, які ще не потребують додаткового кисню і мають підвищений ризик розвитку важкого захворювання.

У заяві агентства сказано, що препарат слід дати якомога швидше після того, як буде діагностовано COVID-19, і протягом п’яти днів після появи симптомів. Його призначено приймати двічі щодня протягом п’яти днів.

Агентство повідомило, що видає цю пораду, "щоб підтримати національні органи влади, які можуть прийняти рішення про можливе раннє використання ліків до отримання дозволу, наприклад, в умовах екстреного використання, у світлі зростання рівня інфікування та смертей через COVID-19 у всьому світі".

Найпоширенішими побічними ефектами, про які повідомлялося під час лікування та протягом 14 днів після останньої дози Молнупіравіру, були діарея, нудота, запаморочення та головний біль, які були легкими або помірними.

EMA не рекомендує препарат жінкам, які вагітні або годують груддю. Агентство повідомило, що його комплексна оцінка препарату триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Merck і Pfizer оголосили про багатообіцяючі результати препаратів проти COVID-19

Додамо

Молнупіравір також очікує на розгляд регуляторних органів у Сполучених Штатах та інших країнах. Управління з контролю за продуктами і ліками США оголосило минулого місяця, що наприкінці листопада скликає групу незалежних експертів для перевірки безпеки та ефективності таблеток.

Початкові поставки таблеток будуть обмежені. Merck заявила, що може виготовити 10 мільйонів курсів лікування до кінця року, але більшу частину цього запасу вже закупили уряди по всьому світу.

Доповнення

Зараз Європа бореться зі смертельним сплеском випадків COVID-19, а керівник Німеччини з контролю за хворобами заявив у п’ятницю, що "вся країна є одним великим спалахом".

Раніше цього місяця Велика Британія стала першою країною, яка дозволила приймати таблетки виробництва Merck від COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу