yes-zbirayetsya-skhvaliti-antikovidnu-vaktsinu-novavax

ЄС визначиться щодо схвалення антиковідної вакцини Novavax

 • 9926 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Регулятор ЄС у понеділок ухвалить рішення, чи схвалювати вакцину від COVID-19 від американської біотехнологічної компанії Novavax, що використовує більш традиційну технологію на основі білка, яка, як сподівається виробник, зменшить сумніви щодо вакцини, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що в понеділок комітет з ліків для людей проведе позачергове засідання, щоб ухвалити рішення щодо Novavax, і "повідомить про результати".

ЄС вже підписав угоду про закупівлю до 200 мільйонів доз дводозової вакцини, що очікує затвердження регулятором.

Novavax заявляє, що її вакцина під час випробувань в Північній Америці показала ефективність проти COVID-19 на рівні 90,4%.

Індонезія та Філіппіни вже схвалили вакцину Novavax, а Японія погодилася придбати 150 мільйонів доз.

Вакцина від Novavax стане п'ятою вакциною від коронавірусу, дозволеною для Європейського Союзу, у разі схвалення.

Novavax повідомляє, що також подала заявку на схвалення у Великій Британії, Індії, Австралії, Новій Зеландії, Канаді та у Всесвітню організацію охорони здоров'я.

Компанія також заявила, що "проводить оцінку своєї вакцини проти варіанту Omicron" і працює над її варіантом під Omicron.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я 17 грудня дозволила екстрене застосування вакцини проти COVID-19 американської компанії Novavax та Інституту сироватки Індії. Препарат CovavaxTM став дев'ятим, схваленим ВООЗ для проведення щеплень проти коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу