yes-znyav-zaboronu-na-import-ukrayinskoyi-kuryatini-tochitskiy

ЄС зняв заборону на імпорт української курятини - Точицький

 • 23908 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Європейська комісія зняла заборону на імпорт і транзит територією Європейського Союзу української продукції птахівництва. Про це на своїй сторінці Facebook написав представник України при ЄС, посол Микола Точицький, передає УНН.

"Сьогодні ми здобули дві перемоги в аграрному і санітарному та фітосанітарному секторах. По-перше, в результаті проведеної консолідованої роботи з Європейською Комісією сьогодні опубліковано рішення про зняття заборони ЄС на імпорт і транзит по території ЄС продукції птахівництва з України. Заборона була введена в зв'язку з виявленням спалаху грипу птиці на території України.

По-друге, ЄС вперше застосував режим зонування до України в контексті спалаху грипу птиці", - написав Точицький.

Він додав, що тепер Україна планує ввести механізм раннього попередження в аграрному секторі. Це сприятиме своєчасному попередженню і належній боротьбі із захворюваннями тварин і рослин і запобіганню їх можливому негативному впливу на взаємовигідні торговельні відносини між Україною і ЄС, підкреслив Точицький.

Нагадаємо, що європейці встановили відповідну заборону в січні цього року, через спалах пташиного грипу, який, ймовірно, прийшов в Україну з ЄС.

Додамо, що швидке вирішення проблеми відбулося за активної участі українського міністерства з розвитку економіки і Держпродспоживслужби.

Українські Національні Новини

Економіка