yespl-zobovyazav-rf-nadati-neobkhidne-likuvannya-ukrayinskim-moryakam

ЄСПЛ зобов’язав РФ надати необхідне лікування українським морякам

 • 10701 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Європейський суд з прав людини зобов'язав Російську Федерацію забезпечити належну медичну допомогу полоненим службовцям ВМС України, передає УНН із посиланням на повідомлення ЄСПЛ.

"Європейський суд з прав людини ухвалив вказати уряду Російської Федерації … що він має забезпечити належну меддопомогу полоненим службовцям ВМС України, які її потребують, зокрема тим, які могли бути поранені в результаті військово-морського інциденту у Кереченській протоці 25 листопада 2018 року", - йдеться у повідомленні суду.

У прес-службі додали, що відповідне рішення суд ухвалив у відповідь на терміновий запит української влади щодо правила 39 Регламенту суду у контексті нової міждержавної заяви, поданої проти Росії за статтею 39 Європейської конвенції з прав людини.

Нагадаємо, 25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

У зв'язку з цим у 10 областях України введено воєнний стан до 26 грудня.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

У Росії заявили, що у московське СІЗО "Лефортово" з окупованого Криму доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні "Матроської тиші". Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових до Росії.

ЄСПЛ зобов’язав Росію надати інформацію про українських моряків 4 грудня.

Українські Національні Новини

Політика