yetsb-napolyagaye-na-vikhodi-avstriyskogo-raiffeisen-bank-international-z-rosiyi-reuters

ЄЦБ наполягає на виході австрійського Raiffeisen Bank International з росії - Reuters

 • 461857 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Європейський центральний банк наполягає на тому, щоб австрійський Raiffeisen Bank International згорнув свій високоприбутковий бізнес у росії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела, передає УНН.

Повідомляється, що це сталося після того, як високопоставлений чиновник США з питань санкцій висловив занепокоєння з приводу бізнесу Raiffeisen в росії під час візиту до Відня минулого місяця.

Цитата

«Хоча ЄЦБ не просить Raiffeisen негайно покинути країну, йому потрібен план дій щодо згортання бізнесу», - сказало джерело.

Деталі

Окрім того, за словами джерел, такий план може включати продаж або закриття його російського банку.

«Ми просили банки продовжувати уважно стежити за бізнесом у росії і, в ідеалі, скоротити його і згорнути, на скільки максимально можливо», - сказав представник ЄЦБ, додавши, що він робить те ж саме з усіма зацікавленими установами після того, як москва почала вторгнення в Україну.

Зазначається, що Raiffeisen поки що не має наміру представляти такий план.

Деякі австрійські урядовці вважають ці кроки необґрунтованим іноземним втручанням.

Представник Raiffeisen сказав, що він вивчає варіанти свого бізнесу в росії, «включаючи ретельно керований вихід» і що він «прискорює» свою оцінку, додавши, що він також скоротив кредитування в країні.

Доповнення

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Українські Національні Новини

Економіка