yevlash-pro-navchannia-na-f-16-v-danii-ta-ssha-ukrainski-piloty-na-zavershalnykh-etapakh

Євлаш про навчання на F-16: в Данії та США українські пілоти на завершальних етапах

 • 26270 переглядiв

Українські пілоти перебувають на завершальному етапі підготовки навчань на винищувачах F-16 у Данії та США, відпрацьовуючи удари по малих цілях та вдосконалюючи свої навички для виконання реальних бойових завдань в Україні.

В Данії та США українські пілоти знаходяться на завершальних етапах навчання для керування винищувачами F-16. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Наразі в нас одразу проходить декілька груп, декілька підготовчих етапів. На завершальних етапах знаходиться пілоти, що проходять підготову в Данії та США, вони вже безпосередньо тренуються відточувати свою майстерність на задачах, які будуть поставлені пере ними в Україні, реальними", - розповів Євлаш.

За його словами, також пілоти відпрацьовують удари по малорозмірним цілям, в тому числі таким, як "шахеди", по крилатих та керованим авіаційним ракетам.

Євлаш також повідомив, що у Великій Британії є пілоти, які проходять курси з англійської мови.

"Станом на зараз у нас ще проходять підготовку у Великій Британії. Це перші курси такі вони проходять саме з вивчення мови – англійської й безпосередньо наземної підготовки. Ще одна така група вже закінчила подібні курси й перемістилася до іншої країни повітряної коаліції – Франції. Наразі вони проходять підготовку на легкомоторних літаках для того, аби збільшити кількість нальоту в годинах та освоїти систему управління. Це є перехідним етапом перед тим як пересісти вже на більш серйозний винищувач реактивний і здобути там цінний досвід, який вони потім будуть відточувати на F-16", - розповів Євлаш.

Доповнення

 На початку квітня Євлаш повідомляв, що декілька груп українських пілотів проходять навчання в різних країнах для керування винищувачами F-16. Дві передові групи, які знаходяться в Данії та США вже відточують свої навички на літаках F-16.

В Україні проходить підготовка і адаптація аеродромів до прийому F-16.

The New York Times повідомляв, що до літа цього року 12 українських пілотів будуть готові літати на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання в Данії, Великій Британії та США. Але до моменту повернення пілотів в Україну буде доставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів.

Нідерланди планують підготувати для України шість додаткових винищувачів F-16. Таким чином країна передать 24 літаки F-16. Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен висловила сподівання, що Україна зможе отримати данські винищувачі F-16 ще до літа.