yevrobondi-naftogazu-kobolyev-rozpoviv-na-scho-pidut-koshti

Євробонди Нафтогазу: Коболєв розповів, на що підуть кошти

 • 11170 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Кошти від розміщення 7-річних єврооблігацій ПАТ "Нафтогаз України" будуть витрачені на загальні корпоративні цілі, включно з погашенням більш дорогих зобов’язань попередніх періодів. Про це написав голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв у Facebook, передає УНН.

"Очікуємо гроші 8 листопада, після завершення всіх юридичних процедур. Кошти будуть витрачені на загальні корпоративні цілі, включаючи погашення більш дорогих зобов’язань попередніх періодів. Працюємо над зменшенням вартості кредитного портфелю компанії", - написав Коболєв.

Коментуючи завершення основного етапу розміщення 7-річних єврооблігацій Нафтогазу на 500 млн дол. США, він зауважив, що піковий попит на папери компанії перевищив пропозицію у 2,9 раза, а вартість розміщення лише на 127 базисних пунктів дорожче за суверенний борг України.

"Це найнижчий спред усіх випусків державних компаній у цьому році. Особливо важливо, що такий результат був досягнутий у контексті триваючого відокремлення газотранспортної системи, одного з найбільших джерел доходів компанії, та невизначеної ситуації з продовженням російського транзиту. Інтерес інвесторів до наших паперів у таких умовах свідчить про ефективність проведених реформ та правильність обраного курсу з трансформації групи Нафтогаз", - додав Коболєв.

Нагадаємо, 4 листопада було визначено ціну 7-річних єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на загальну суму 500 млн дол. США на рівні 7,625% річних.

Українські Національні Новини

Економіка