yevrodeputati-pro-brexit-britaniya-povinna-garantuvati-vilne-peresuvannya-gromadyan

Євродепутати про Brexit: Британія повинна гарантувати вільне пересування громадян

 • 6605 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. До того часу, як Великобританія залишить ЄС, вона повинна дотримуватися законів Євросоюзу про вільне пересування. На цьому наголосила більшість депутатів Європарламенту на пленарній дискусії з комісією ЄС, передає УНН з посиланням на прес-службу Європарламенту.

Євродепутати наголосили на тому, що Комісія ЄС повинна гарантувати, що вільне пересування громадян ЄС, які живуть у Великобританії поважають, а також, що громадяни ЄС не повинні використовуватися в якості "розмінної монети" в переговорах по Brexit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палата лордів Британії схвалила поправку до законопроекту про початок Brexit

Євродепутати наголосили на невизначеності, в якій 3,1 млн громадян ЄС, які живуть у Великобританії залишилися після референдуму в червні 2016 про вихід з ЄС. Вони наполягали на тому, що саме право цих громадян на вільне пересування повинно бути гарантовано, поки Великобританія залишається членом ЄС і що їх придбані права повинні дотримуватися навіть після її відходу. Вони також звернули увагу на тяжке становище громадян Великобританії, які проживають в інших державах-членах ЄС.

"Вільне пересування є одним з основних прав ЄС", - заявила єврокомісар Віра Юрова, даючи зрозуміти, що всі права ЄС та зобов'язання, продовжують діяти. Вона погодилася, що громадяни ЄС заслуговують визначеності і справедливості.

Українські Національні Новини

Новини Світу