yevrokomisiya-napolyagaye-na-vikonanni-rekomendatsiy-venetsianki-do-zakonu-pro-ksu

Єврокомісія наполягає на виконанні рекомендацій "Венеціанки" до закону про КСУ

 • 430604 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Європейська комісія повністю погоджується з рекомендаціями Венеціанської комісії до законопроекту №7662 про Конституційний Суд і очікує, що Україна відповідним чином приведе у відповідність свій процес відбору суддів КСУ. Про це повідомили в ЄК у коментарі Суспільному, пише УНН.

Цитата

"Європейська комісія уважно стежить за узгодженням реформи процесу відбору суддів Конституційного Суду України з висновком Комісії щодо заявки України на членство в ЄС, який, зокрема, передбачає, що цей процес здійснюється відповідно до висновку Венеціанської комісії", - заявили в ЄК.

Деталі

Там зазначили, що виключення кандидатів до КСУ на підставі професійної компетентності та збільшення кількості членів Консультативної групи експертів до семи підвищило б довіру суспільства до Конституційного Суду та забезпечило б неупередженість процесу відбору.

"Висловлюємо впевненість, що українська влада повністю усвідомлює відповідні позиції Венеціанської комісії та Європейської комісії і добре підготовлена до прийняття рішення про повне дотримання їхніх рекомендацій", — підсумували в організації.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7662 щодо "удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах". Ця редакція закону не містить оновлений список рекомендацій Венеціанської комісії, опублікований 19 грудня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рівень довіри українців до ЗСУ зріс майже до 100% - опитування

     • 464883 переглядiв

    НАТО розгортає в Румунії розвідувальні літаки AWACS

     • 416877 переглядiв

    Директору Apple Тіму Куку скоротили річну зарплату на понад 40%

     • 648257 переглядiв