yevrokomisiya-ne-bude-rozglyadati-spravu-deportovanoyi-z-polschi-ukrayinki

Єврокомісія не буде розглядати справу депортованої з Польщі українки

 • 8102 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Попри звернення членів Європарламенту, Європейська комісія не буде розглядати справу депортованої з Польщі українки Людмили Козловської. Про це повідомляє УНН з посиланням на RMF24.

Польща помістила Україну в Шенгенську інформаційну систему через "серйозні сумніви" щодо фінансування фонду, яким керує Козловська.

Представник Комісії Крістіан Віганд заявив, що комісія не аналізує окремі випадки застосування правоохоронних органів. Вона займається системними порушеннями. Якщо людина вважає, що її права були порушені, вона може звернутися до суду.

Іншими словами, вимоги лідера фракції Альянс лібералів і демократів за Європу Бельгії Гі Вергофстадта до комісії почати процедури про порушення прав у відношенні Польщі через Козловську були відхилені.

Позавчора МЗС Польщі викликало посла Бельгії через надання візи депортованій українці. 

На підставі тимчасової бельгійської візи голова фонду "Відкритий діалог" Людмила Козловська в середу, 26 вересня, прибула до Брюсселя для участі в конференції на тему верховенства закону і правосуддя в Польщі, організовану групою євродепутатів від фракції лібералів.

Як повідомляв УНН, 15 серпня, українку Людмилу Козловську, яка є президентом фонду "Відкритий діалог", депортували з Польщі в Україну та внесли до Шенгенської інформаційної системи (SIS). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі пояснили причини депортації українки

Українські Національні Новини

Політика