yevrokomisiya-obgovorit-zi-shmigalem-kroki-dlya-kraschoyi-integratsiyi-ukrayini-v-yediniy-rinok-yes-posol

Єврокомісія обговорить зі Шмигалем кроки для кращої інтеграції України в єдиний ринок ЄС - посол

 • 961847 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Єврокомісія у четвер обговорить з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та з представниками уряду більш практичні кроки щодо кращої інтеграції України в єдиний ринок ЄС. Про це розповів посол Євросоюзу Матті Маасікас в інтерв'ю одному з телеканалів, передає кореспондент УНН.

Цитата

«До саміту, у четвер Єврокомісія приїде майже у повному складі до Києва і будуть в них обговорення зі Шмигалем та з представниками уряду щодо більш практичних кроків щодо кращої інтеграції України в єдиний ринок ЄС. Це буде центром дискусії», - розповів Маасікас.

Деталі

Маасікас відзначив, що є результати за всіма сімома рекомендаціями Єврокомісії, які є складовою шляху до набуття членства України в ЄС, але деякі з них ще мають бути виконані повністю.

«Безумовно, проведена вражаюча робота, результати є по всіх сімох рекомендаціях, деякі з них ще мають бути повністю виконані, і оцінка досі триває. Я гадаю, що, можливо, впродовж цих днів, які залишилися до саміту, ми може почуємо ще добрі новини від українського керівництва», - сказав Маасікас.

Щодо "промислового безвізу", то над ним, за словами посла, працюють кілька років.

«Щодо промислового безвізу, то це те, над чим ми вже працюємо пару років. Це дуже практична угода про те, щоб створити можливість для України, мати усі стандарти промислового виробництва і переконатися у здатності України їх впроваджувати. Рішення не буде прийняте щодо цього на цьому тижні, але ми над цим працюємо», - сказав Маасікас.

Контекст

Саміт Україна-ЄС призначено на 3 лютого.

Euractiv повідомляє, що ЄС за підсумками саміту похвалить Україну за прогрес у реформах, але навряд чи ухвалить рішення про швидкий вступ.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що Україна хоче приєднається до ЄС протягом двох років.

Українські Національні Новини

Політика