yevrokomisiya-planuye-rekomenduvati-skorotiti-finansuvannya-ugorschini-bloomberg

Єврокомісія планує рекомендувати скоротити фінансування Угорщини через корупцію - Bloomberg

 • 103934 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Виконавчий орган Європейського союзу планує рекомендувати скоротити фінансування адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана через побоювання широкомасштабного хабарництва в Угорщині, повідомили агентству Bloomberg високопосадовці ЄС, передає УНН.

Деталі

Єврокомісія планує офіційно затвердити свою оцінку у неділю, повідомили джерела. Потім уряди ЄС протягом трьох місяців ухвалять остаточне рішення. Повідомляється, що для того, щоб пропозиція комісії набула чинності, потрібна підтримка більшості держав-членів.

Угорщина стала першою країною, яка піддалася розслідуванню згідно з новими правилами, які дозволяють ЄС карати членів, які підривають його фінансові інтереси. Європейська комісія витратила місяці на розслідування "ерозії верховенства права за десятирічного перебування чинного прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана при владі", додає Bloomberg.

"Навіть якщо, на жаль, сьогодні я не в змозі повідомити про якісь позитивні події, я сподіваюся, що поточна процедура дасть угорській владі можливість дати адекватні та відповідні відповіді на висловлені побоювання", - заявив комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

За словами одного з чиновників, комісія планує запропонувати лідерам ЄС дати Орбану час, щоб він виконав свої обіцянки приборкати корупцію. В Угорщини буде один місяць, щоб діяти відповідно до рекомендацій виконавчої влади ЄС, але цей термін може бути продовжений. Остаточне рішення має бути ухвалене протягом трьох місяців.

Раніше

Голова комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила законодавцям у щорічному зверненні, що вона зобов'язана захищати верховенство закону і викорінювати корупцію всередині ЄС.

Кабінет Орбана, який втратив доступ до фінансування блоку в очікуванні на результати розслідування, сподівається отримати понад 40 мільярдів євро у вигляді фінансування ЄС до 2027 року. Нещодавно там запропонували створити агентство з боротьби з хабарництвом та внести поправки до низки законів, зокрема про державні закупівлі, щоб розвіяти побоювання виконавчої влади ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу