yevrokomisiya-rozrobit-dlya-yes-instruktsiyu-schodo-propusku-ukhilyantiv-vid-mobilizatsiyi-v-rf

Єврокомісія розробить для ЄС інструкцію щодо пропуску ухилянтів від мобілізації в рф

 • 138618 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Єврокомісія розробить для ЄС інструкцію щодо пропуску громадян рф, які тікають від "часткової мобілізації", оголошеної російським диктатором володимиром путіним 21 вересня. Про це заявила представниця Єврокомісії Аніта Гіппер під час пресбрифінгу, інформує УНН.

Цитата

Представниця Єврокомісії нагадала, що цього тижня у ЄС пройшли зустрічі, присвячені масовому виїзду громадян рф з країни: перша, IPCR (Механізм комплексного реагування на політичні кризи) відбулася у понеділок, 26 вересня, друга - сьогодні, 29 вересня.

"Ми спостерігаємо за поточною ситуацією та обговорюємо, як ми можемо підтримати країни-члени, а також як ми можемо запровадити скоординований об’єднаний підхід. Це те, чим зараз займається Комісія. Ми готуємо інструкції, щоб підтримати країни-члени у вирішенні цієї безпрецедентної ситуації", - сказала вона.

Деталі

Аніта Гіппер зазначила, що Єврокомісія тісно співпрацює з країнами-членами ЄС. За її словами, є "спільне розуміння геополітичної ситуації" щодо готовності західних держав усунути ризики безпеки.

Більш детальну інформацію та терміни оприлюднення документа будуть повідомлені згодом, підсумувала вона.

Нагадаємо

21 вересня путін офіційно оголосив початок часткової мобілізації в рф.

Однією з перших у ЄС відреагувала Латвія, яка заявила, що не видаватиме гуманітарні візи громадянам рф, які уникають мобілізації. Пізніше Литва та Естонія теж оголосили, що відмовлять росіянам у притулку.

Запровадить повну заборону на в'їзд для росіян з п'ятниці, 30 вересня, також і Фінляндія.

Українські Національні Новини

Новини Світу