yevrokomisiya-vdoskonalit-zakonodavstvo-schodo-zakhistu-ditey-v-interneti

Єврокомісія вдосконалить законодавство щодо захисту дітей в інтернеті

 • 14995 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Єврокомісія хоче вдосконалити законодавство для захисту дітей в Інтернеті. Поправки до законодавства зобов'яжуть інтернет-компанії повідомляти про матеріали, пов'язані з сексуальним насильством над дітьми. Про це повідомила єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоханссон, передає УНН з посиланням на видання Welt am Sonntag

Цитата

"Сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті зростає. Є свідчення того, що насильство стає все більш і більш екстремальним. У найближчі місяці я запропоную закон, який зобов'яже компанії розпізнавати, повідомляти і усувати сексуальні наруги над дітьми. Добровільного звіту буде недостатньо", - заявила Йоханссон.

Деталі

За її словами, це зобов'язання в першу чергу торкнеться великих інтернет-компаній. При цьому на п'ять подібних гігантів припадає 99% такого роду повідомлень, а тільки на Meta (Facebook) - 95%.

Йоханссон зазначила, що під час пандемії, коли все більше злочинців перебували вдома в ізоляції, попит на матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми, збільшився в деяких країнах-членах ЄС на 25%.

Йоханссон повідомила, що в 2020 році інтернет-провайдери та соціальні мережі повідомили про 22 мільйони повідомлень про сексуальне насильство над дітьми. Але це лише частина реальних кримінальних злочинів.

Доповнення

Інтерпол прийняв резолюцію по боротьбі з насильством над дітьми в Інтернеті.

Українські Національні Новини

Новини Світу