yevrokomisya-pro-vizit-glavi-mzs-ugorschini-v-moskvu-v-yes-rozumiyut-scho-vzayemodiyati-z-rosiyeyu-nemaye-sensu

Єврокомісія про візит глави МЗС Угорщини в Москву: в ЄС розуміють, що взаємодіяти з росією немає сенсу

 • 138449 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Країни-члени ЄС повинні брати на себе відповідальність за те, з ким вони зустрічаються і куди вони їдуть. Про це заявив на брифінгу речник зовнішньополітичної служби Європейської комісії Петер Стано, коментуючи запланований візит міністра закордонних справ Угорщини до Москви, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Відповідальність за проведення двосторонньої зустрічі або двостороннього візиту лежить на державі-члені, тому що це те, що держави-члени можуть вирішити самі. Але в Європейському Союзі дуже чітко розуміють, що немає сенсу взаємодіяти з росією на найвищому політичному рівні, коли вона всіма можливими засобами демонструє, що зацікавлена лише у подальшій ескалації незаконної агресії проти України. Останню демонстрацію цього ми побачили вчора», - сказав Стано, коментуючи майбутній візит Петера Сіярто до Москви.

«Якщо міністр закордонних справ Угорщини їде до Москви, щоб обговорити, як вони кажуть,питання угорських національних інтересів, то коли йдеться про енергетику, це, як я вже казав, входить у сферу відповідальності країн-членів ЄС, або, зрештою, країни-члени ЄС повинні взяти на себе відповідальність за те, з ким вони зустрічаються і куди вони їдуть», - зазначив він.

Деталі

Як наголосив речник Єврокомісії, позиція ЄС полягає в тому, що немає сенсу взаємодіяти з росією в той час, коли вона «так відкрито ігнорує та відкидає всі цивілізовані норми світу, заснованого на правилах, порушує статут ООН, порушує міжнародне право, чинить звірства, жахливі звірства в Україні, невибірково бомбардує громадянське населення, що є рівносильним військовому злочину, що абсолютно суперечить міжнародному гуманітарному праву».

Додамо

РосЗМІ повідомили раніше, що глава МЗС Угорщини Петер Сійярто незабаром приїде до Москви, щоб взяти участь у Російському енергетичному тижні (з 12 по 14 жовтня) та провести переговори з компаніями "Газпром" та "Росатом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина домовилася з "Газпромом" про відстрочку на 1,9 млрд євро - Bloomberg

Українські Національні Новини

Політика