yevropa-maye-dati-zrozumiti-scho-rosiya-zaplatit-visoku-tsinu-za-diyi-proti-ukrayini-premyer-estoniyi

Європа має дати зрозуміти, що Росія заплатить високу ціну за дії проти України – прем'єр Естонії

 • 12679 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Європейський союз має дати зрозуміти Росії, що за дії проти України доведеться заплатити високу ціну, заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, закликавши ЄС швидко домовитися про те, як стримувати Москву. Про це ппише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми поділяємо стурбованість з приводу нарощування російської військової могутності навколо українського кордону, - сказала Каллас в інтерв'ю після переговорів у Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном. - Тому дуже важливо, щоб ми з європейського боку розуміли, що ціна будь-яких кроків у напрямку України буде настільки високою, що вони виступлять, як стримуючий фактор і змусять Росію переглянути своє рішення".

Деталі

Каллас сказала, що ЄС і США мають "вузьке вікно" для узгодження загального стримувального чинника, тому що міграційна криза на білорусько-польському кордоні, нинішня відсутність уряду в Німеччині та підхід Франції до президентських виборів можуть стати "ідеальним штормом" для президента Росії Володимира Путіна, щоб перевірити рішучість ЄС.

Каллас додала, що в "коробці, як і раніше, є безліч інструментів щодо санкцій, які можуть змусити Путіна двічі подумати".

Додамо

Естонія межує з Росією і минулого тижня викликала 1 700 солдатів запасу на неоголошені раніше військові навчання, які включають встановлення загородження з колючого дроту вздовж 40 км кордону з Росією.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Одеський НДІ у престижному районі продадуть на аукціоні

     • 16393 переглядiв