yevropa-mozhe-vtratiti-tretinu-eksportu-gazu-z-rosiyi-cherez-diyi-orkiv-na-okupovanikh-zemlyakh-vitrenko

Європа може втратити третину експорту газу з росії через дії орків на окупованих землях - Вітренко

 • 96022 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Європа може недоотримати третину газу, який експортується з рф через Україну, якщо рашистські загарбники продовжать заважати роботі станцій на тимчасово окупованих територіях. Про це попередив очільник НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, пише УНН.

Цитата

"За нашими оцінками, третину обсягу газу, що експортується з росії до ЄС через Україну, буде втрачено, якщо окупаційні війська не перестануть зривати роботу наших станцій на нещодавно окупованих територіях", - написав Вітренко.

Додамо

За оперативною інформацією станом на 22 квітня, ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” за добу скоротило реалізацію природного газу майже на 5%.

Серед усіх категорій споживачів незначне збільшення споживання відбулося лише у виробників тепла та електроенергії, що отримують паливо у рамках механізму покладення спеціальних обов’язків (ПСО) згідно з рішенням уряду.

Нагадаємо

Як писав УНН, на думку аналітиків, експорт газу підконтрольного Кремлю "Газпрому" до Європи може скоротитися приблизно на третину цього року через війну в Україні, конкуренцію зі зрідженим природним газом та плани переходу на розрахунки в рублях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова Європи від газу з рф: путінський режим до кінця року недоотримає 50 млрд доларів

Українські Національні Новини

Політика