yevroparlament-nazvav-rosiyu-golovnim-dzherelom-dezinformatsiyi-v-yevropi

Європарламент назвав Росію головним джерелом дезінформації в Європі

 • 8205 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Європейський парламент назвав Росію основним джерелом дезінформації в Європі і прийняв резолюцію про протидію пропаганді. Про це повідомляє УНН з посиланням на портал Європарламенту.

Європарламент порекомендував підвищити загальну поінформованість про дії Росії, яка є "основним джерелом дезінформації в Європі".

Європарламент закликав Раду ЄС і главу дипломатії Євросоюзу передбачити адресні санкції щодо відповідальних за організацію і проведення пропагандистських і дезинформаційних кампаній.

Як успішної практики наведено комплекс заходів НАТО, зроблений з метою протіводейстія гібридним загрозам. Європарламент пропонує налагодити по цьому питанню співпрацю з альянсом.

Європарламентарі відзначили високий рівень ефективності робочої групи з протидії російській пропаганді East StratCom в структурі Європейської зовнішньополітичної служби та закликали перетворити її в повноцінний підрозділ зі збільшеним штатом.

Також наголошується, що Євросоюз повинен підтримати асоційовані з ЄС країни.

Нагадаємо, Європейський парламент прийняв резолюцію, що закликає більше не брати до уваги Росію стратегічним партнером ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу