yevroparlament-planuye-pochati-ratifikatsiyu-ugodi-po-brexit-nastupnogo-tizhnya

Європарламент планує почати ратифікацію угоди по Brexit наступного тижня

 • 11742 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Європейський парламент планує почати процес ратифікації угоди про Brexit на наступному тижні, укладеної між блоком і Лондоном, у той час як Велика Британія все ще намагається затвердити цю угоду, передає УНН з посиланням на Reuters.

Британська лейбористська опозиційна партія у вівторок виступила з ініціативою проведення нового референдуму по Brexit, поки парламент Великої Британії шукає шляхи виходу з глухого кута, змушуючи ЄС чекати, що з цього вийде.

В ЄС заявили, що чекають від Сполученого Королівства пропозицій, але вже узгоджена - і проголосована в Палаті громад - угода про вихід з блоку була кращим, що Велика Британія могла отримати.

Однак в Євросоюзі наголосили, що можуть продовжити роботу над супровідним текстом з викладом майбутніх зв'язків Великої Британії і ЄС, якщо Лондон обере більш тісні відносини.

"Сподіваємося, що в кінці січня ми почнемо нашу процедуру", - заявила у вівторок депутат парламенту Данута Хабнер про парламентську згоду, необхідну для вступу угоди в силу.

Вона очікує, що угода по Brexit буде передана до Європейського парламенту в наступну середу або четвер, щоб законодавці могли завершити ратифікацію до дати Brexit 29 березня.

Нагадаємо, 21 січня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оприлюднила в британському парламенті "план Б" щодо виходу країни зі складу ЄС. Суть плану полягає у відновленні переговорів з Брюсселем з питання прикордонного контролю між Північною Ірландією і Республікою Ірландія.

Парламент країни буде голосувати за новий план Brexit 29 січня.

Британські парламентарії почали висувати пропозиції для зміни результату Brexit напередодні запланованого на наступний тиждень голосування за зміненою угодою прем'єр-міністра країни Терези Мей.

Українські Національні Новини

Політика