yevroparlament-prodovzhit-zaklikati-rf-vplivati-na-separatistiv-dlya-vikonannya-minskikh-ugod

Європарламент продовжить закликати РФ впливати на сепаратистів для виконання мінських угод

 • 9400 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Європейський парламент продовжить дотримуватися своєї лінії і закликатиме Росію впливати на сепаратистів, які використають російську зброю, виконувати мінські угоди. Про це заявив секретар парламенту Мальти Ян Борг на засіданні Європарламенту, передає УНН.

"Вже як два роки ми спостерігаємо, що мінські угоди так і не були втілені в реальність. Озброєння не відведене. Все ще багато заручників чекають звільнення, допуск для гуманітарних місій та ОБСЄ має бути основним в цій ситуації. Ми визначились з цим і маємо продовжувати нашу лінію. Ми продовжимо закликати Росію, щоб вона використовувала свій вплив, щоб сепаратисти виконали мінські угоди. Також неодноразово була помічена російська техніка на територіях сепаратистів. Ми вели переговори з Лавровим щодо того яке важливе виконання пунктів Мінських угод", - сказав Я.Борг.

Нагадаємо, новопризначений голова комітету із закордонних справ Європейського парламенту Девід Макалістер під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе повідомив, що наступного пленарного тижня Європарламент розгляне ситуацію в Авдіївці.

Він наголосив, що Європарламент продовжуватиме пильно стежити за ситуацією на сході України.

Українські Національні Новини

Політика