yevroparlament-proponuye-zamoroziti-aktivi-figurantiv-rozsliduvan-otruyennya-navalnogo

Європарламент пропонує заморозити активи фігурантів розслідувань отруєння Навального

 • 12235 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Голосування по резолюції Європарламенту відбудеться 17 вересня, в ній пропонується посилити і розширити санкції щодо Росії. Про це пише DW, передає УНН.

Зазначається, що депутати Європарламенту пропонують заморозити європейські рахунки фігурантів розслідувань отруєння Олексія Навального. Про це йдеться в проекті резолюції щодо відносин з Росією, опублікованому в середу, 16 вересня. Відповідне голосування відбудеться на сесії Європарламенту 17 вересня. Парламентарі наполягають на тому, щоб країни Європейського Союзу якомога скоріше розширили діючі санкції щодо Росії.

Євродепутати також мають намір ініціювати міжнародне розслідування отруєння Навального, залучаючи до розслідування Євросоюз, ООН, Раду Європи та Організацію по забороні хімічної зброї.

У проекті резолюції пропонується вимагати від РФ скасувати і доопрацювати ряд законів, в тому числі недавні поправки до Конституції, в яких йдеться про пріоритет російського права над міжнародним.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що чекає від Росії пояснень у зв'язку з отруєнням Навального.

Як повідомляв УНН, російський опозиціонер Олексій Навальний в розмові з німецьким прокурором заявив про бажання повернутися в Росію після одужання та відмовився співпрацювати з РФ за запитом Москви до Німеччини.

Нагадаємо, уряд Німеччини 2 вересня заявив, що Навальний був отруєний речовиною групи “Новачок” і зажадав від влади Росії виступити з поясненнями в зв’язку з інцидентом. Офіційно в РФ заявляють, що аналізи, взяті у Навального, не показали наявності отрут. 14 вересня Навального відключили від апарату ШВЛ, зараз він може на короткий час вставати.

Українські Національні Новини

Новини Світу